Pro pořadatele

Srnčí a kočičí

 

Podtitul krátký

Živočišná jazzová kapela z malé vsi na Vysočině.

 

Podtitul dlouhý

Kapela s trochu bizarním názvem, která přijíždí ze své lesní zkušebny s ochutnávkou živelného a improvizačního přístupu nejen ke standardům.

 

Text

Kapela Srnčí a kočičí je uskupení přátel z malé vsi na Vysočině, které spojila v roce 2017 záliba v hudební improvizaci.

Ať už se jedná o jazz, který je sám na improvizaci založen, nebo o jiný žánr, Srnčí a kočičí vždy projevuje „živočišnou“ touhu nenechat notu na notě a vykřesat z námětu pulzující život, a ten přenést z pódia až k srdci posluchačů. Během hraní je těší především vzájemná komunikace a následná reakce, dávat šanci náhodě, s pochopitelným rizikem, že se mohou ocitnout i na velmi „tenkém ledě“. Tímto pojetím pak pokaždé vytváří unikátní příběh, který se jako takový, nebude už nikdy opakovat.

O žánr jim příliš nejde. Jazz hrají, protože ho mají rádi a používají ho jako zdroj inspirace, ale nebojí se ani zpracování populárních písní a začínají i s vlastními skladbami.

Sestavu kapely tvoří Martin Steiner (piano) – Lucie Nezbedová (zpěv, klarinet) – Martin Nezbeda (kontrabas), Petr Mikšovič (bicí) a Tom König (trubka, perkuse).

 

Web: srncikocici.cz

FB: www.facebook.com/srncikocici

YouTube: Srnčí a kočičí

Stageplan: [PDF]